55.- Metodologies i recursos en el programa Cooppel C@M ins 2023-24.-

 



Nosaltres complementem o suplementem el que i el com ho fan a classe, per a què entengui millor i adquireixi les habilitats.

Donem suport moral i motivacional al professorat i suport moral, motivacional i tècnic educatiu a les famílies

Seguim la mateixa metodologia que s'ha aprés a l'escola o a l'institut en els algoritmes, tècniques d'estudi, aprenentatge de llegir i escriure, de narrar i descriure, habilitats transversals, etc.

Ens ho comunica el mateix participant, els mateixos pares o si es fa necessari el professorat corresponent.

Cal tenir clar quina tasca se'ns demana i com entendre-la i que progressi cap a la seva autonomia a casa la resta de dies de tota la setmana.

Cal explicar el que no entén i nosaltres li facilitarem diversos camins per a comprendre segons el Disseny Universal dels Aprenentatges (DUA).

Ens sumem en l'educació segons els sis vectors transversals.

Ho expliquen per a què les famílies entenguin cap on va l'educació a l'escola/institut i on va la crida a la ciutadania universal respecte els ODS 2030.

Els pares i les mares poden estar dins de l'espai com a taller de com poden ajudar des de la seguretat (internet i entorn segur), des de la convivència, la identitat, la pertinença i la participació local com mundial.

Motivem a activitats en família i que s'apliquin els coneixements i les habilitats apreses en la descoberta en l'aprofitament dels recursos de l'entorn: visita d'espais naturals, urbans, rurals, museus, sales d'exposicions, trobades motivades per celebracions, festes, aniversaris, sant o santa, familiars, barri, ciutat, pobles visitats, etc.

L'alta al programa Cooppel és per a millorar el talent, augmentar el rendiment acadèmic, millorar en competències com un joc mental. La baixa és quan un o una ja té tota l'autonomia aconseguida i ja ho pot dur a terme en el seu entorn familiar o social.

El Cooppel complementa, suplementa i si generà alternatives és en la família per assolir la col·laboració en el comportament i l'actitud.


Ens trobem davant de la Consergeria


El programa Cooppel es dur a terme a nivell extraescolar en l'aula 120, es pot utilitzar també puntualment la biblioteca del centre


Aula 120    primer pis


El programa Cooppel organitza en família tallers educatius puntuals al nostre institut, tallers culturals a l'Ateneu de Tarragona i tallers veïnals a les AAVV i a la Federació d'associacions veïnals Segle XXI de Tarragona. 
I visites en família a espais naturals com urbans de la nostra ciutat, així a Caixa Forum i al Port, museu com sales d'exposicions com l'espai obert públic del Port


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

52.- Constituit l'equip de coordinació del curs 2023-24 de C@M.ins Institut Cooppel Antoni de Martí i Franquès.-

79.- Convocatòria de concurs Literari de Poesia i Narrativa FALSET.-

60.- Conferència col·loqui per a pares i mares sobre el programa Cooppel.-